טיפים ומאמרים

03 Sep, 2023
כאשר יש תקלה מתמשכת הצנרת, גם אם הייתה נזילה קטנה יחסית, המים מצטברים מתחת לרצפה לאורך זמן וגורמים נזק. גם כאשר יש הצפה משמעותית, גם אם לזמן קצר, המים נוטים לחלחל ולהישאר כלואים מתחת לרצפה. כדי לעצור את הנזק חובה לזהות את מקור הרטיבות ולבצע ייבוש תת רצפתי מקצועי. כדי לזהות רטיבות כזו צריך להסתכל על החלק התחתון של הקיר: אם יש סימנים של התקלפות או אם הקיר לח 2-5 ס"מ מעל הפנלים, כנראה שהמים עולים למעלה, "עלייה קפילארית" בעגה המקצועית, מחפשים כל דרך לצאת החוצה ובדרכם הורסים את הקיר. לפעמים אפשר ממש לראות או להרגיש לחות, ואם לא מדובר בקומת קרקע, הרבה פעמים סימני רטיבות יהיו ניכרים בתקרה של הקומה למטה. יכול להיות שתהיה גם "הפרשה" - אבקה לבנה של מינרלים/מלחים שתעלה בין המרצפות, ומעידה על מים מתחת לרצפה. לאחר שמאתר נזילות מקצועי מאתר את מקור הבעיה ולאחר שהיא נפתרת מהשורש, ניתן ייבש את הרצפה. פותחים חורים עגולים קטנים במקומות נסתרים, למשל מתחת למקרר או למכונת הכביסה, מחברים למצע שמתחת לריצוף את הצינורות של מכונות הייבוש . משך הייבוש תלוי בסוג המצע שמתחת לריצוף, בגודל הרצפה וברמת הרטיבות, ונע בדרך כלל בין שבועות בודדים לכמה חודשים.
16 Aug, 2023
אנחנו בפרש אנד קלין רואים בעצמנו מקצוענים. חלק ממקצוענות אמיתית היא הקפדה ללא פשרות על בטיחות בעבודה, בראש ובראשונה כדי לדאוג לעובדים שלנו וכמובן כדי לדאוג לבטיחות של כל מי שנמצא בסביבת העבודה. העובדים שלנו עוברים מדי שנה הכשרות בטיחות בתחומים הרלוונטיים, בין אם זה בגלישת מעטפת (סנפלינג), עבודה בחלל מוקף וכדומה, לפי דרישות החוק והתקנים המתאימים. בחברתנו כמה מנהלים מקצועיים לעבודות גלישה, שדואגים שהצוותים כולם יקבלו את ההדרכות הנכונות וכמובן יהיו מצוידים היטב. כאשר אנחנו ניגשים לעבודה מורכבת מהרגיל, נבנה סקר סיכונים יחד עם יועץ בטיחות מומחה, כדי לעמוד בתקנים המחמירים ביותר ולהבטיח לכל הגורמים הרלוונטיים שקט נפשי. עובדינו מבוטחים בביטוח חבות מעבידים וצד ג', ובעלי ניסיון מקצועי רב בעבודה בסביבות מאתגרות. אם אתה מחפש צוות מקצועי לביצוע עבודה מורכבת אצלך במפעל – פנה אלינו עוד היום!
16 Aug, 2023
יש או הייתה לכם הצפה בבית? הגשם הגזים הפעם? מדי שנה אנחנו מוזעקים לטפל בעשרות הצפות בתקופת החורף, ולעתים קרובות הנזקים נאמדים בעשרות אלפי שקלים. נשמח לשתף אתכם בכמה טיפים פשוטים מניסיוננו, שיכולים לחסוך לכם הרבה עוגמת נפש. 1. ניקוי מרזבים - מומלץ לפנות עלים ולכלוך ממרזבים תלויים בצדי הבית (לשים לב לבטיחות, סולם, קסדה וכו'). 2. ניקוי ניקוזים במרפסות ושטחים גדולים - בכל מרפסת/חצר מרוצפת צריכה להיות נקודת ניקוז. לפעמים הניקוזים חסומים בעלים, פסולת או עציצים. חשוב מאוד לנקות מסביב לניקוז ולשטוף את הניקוז בלחץ גבוה עם צינור או גרניק ולראות את המים יוצאים בקצה השני. 3. בדיקת איטום מסביב לחלונות או ויטרינות - הזמינו איש מקצוע לוודא שכל החלונות אטומים לגשם ורוח. 4. בדיקה של מחברי פלסטיק - מכשירי חשמל כמו בר מים, מכונות כביסה ומקררים עם בר מים נוטים לגרום להצפות. המחברים נחלשים עם הזמן ונשברים מהלחץ בצינורות. שימו לב ובדקו את המכשירים לפחות פעם בחודש. 5. יצאתם מהבית ליום או יומיים? סגרו את ה"שיבר"! הצפות רבות מתרחשות כאשר אין מישהו בבית לתקופה ארוכה. 6. שימו לב שיש לכם ביטוח למבנה ולתכולת הבית! גם כשמדובר בדירה שכורה, ברהיטים יד שנייה וכד', כשיש נזק ממים אם משריפה חס וחלילה, אתם עלולים למצוא את עצמכם מוציאים עשרות אלפי שקלים מהרגע להרגע. הבית הוצף בכל זאת? התקשרו אלינו ונגיע במהירות האפשרית! אנחנו מטפלים באופן מקצועי בנזקי מים, מבצעים ייבוש תת רצפתי ונותנים מענה מקיף לכל מה שצריך. אנחנו שומרים על האינטרס שלכם ודואגים שהבית יהיה בידיים הטובות ביותר. כי מבחינתנו - לקוח מרוצה ובית נעים למגורים זה הדבר החשוב ביותר!
16 Aug, 2023
במקרה של שריפה או נזק מים חלילה, אם יש לכם ביטוח המצב לא נעים אבל לא נורא. אם אין לכם ביטוח, תיאלצו למצוא את עצמכם "אוכלים" את החסכונות או נאלצים לפנות לטוב לבם של האנשים סביבכם וזה כנראה מצב גרוע בהרבה. רק כדי לסבר את האוזן, נזק "קטן" הוא בדרך כלל בהיקף של כמה עשרות אלפי שקלים, ונזק "רגיל" יכול להגיע גם לכמה מאות אלפי שקלים. אם יש לכם משכנתא, קרוב לוודאי שביטוח המשכנתא שלכם מכסה לכם את עניין ביטוח המבנה. מומלץ מאוד לבטח גם את התכולה, באותה חברה. כאשר שני הביטוחים מבוצעים תחת אותה חברה, במקרה שתפעילו את הביטוח תימנעו מעצמכם את ההתרוצצות בין החברות והטלת האחריות של כל חברה על השנייה. לדוגמה – האם ארון קיר מבוטח בביטוח המבנה או התכולה? האם פינוי התכולה שנשרפה באחריות החברה שמבטחת את המבנה (שהרי לא ניתן לשקם את הנזק לרצפה ללא פינוי התכולה) או באחריות החברה שמבטחת את התכולה? גרים בדירה שכורה? לא ביטחתם את התכולה בבית? תחזיקו חזק - כדאי לכם מאוד לקרוא את הסיפור הבא: לא מזמן פנתה אלינו לקוחה מכפר סבא בעקבות שריפה שפרצה מקצר בקומקום החשמלי. הדירה שכורה, משפחה צעירה. לא היו בדירה גלאי עשן והנזק היה גדול. בעלי הבית פנו לחברת הביטוח שלהם, שמבטחת את המבנה. חברת הביטוח אמרה שתכסה את הנזק שנגרם לדירה, והצעד הבא של חברת הביטוח היה... לתבוע את הדיירים, שהקומקום שלהם גרם לשריפה. נזק של כ80,000 ש"ח! אם בעלי הבית והדיירים היו מבוטחים שניהם, ובוודאי אם היו מבוטחים באותה חברה, הנזק לדיירים היה נמנע. אז גם אם כל הריהוט שלכם יד שנייה ואתם מתכוונים להישאר בדירה הזאת בדיוק דקה וחצי, ביטוח תכולה (וכמובן גלאי עשן) יכול לחסוך לכם עשרות אלפי שקלים והמון עוגמת נפש. מניסיון.
למאמרים נוספים
Share by: